top of page
IMG_6471.jpg
JUDANCE-10.jpg
IMG_6468.jpg
JUDANCE-26.jpg
IMG_6503.jpg

Ju-Dance

Opgericht door Julie Opsomer.

 

Julie startte haar danscarrière op 12-jarige leeftijd en volgde jarenlang dansles in The Dance Factory Kortrijk onder leiding van Isabelle Beernaert (bekende choreografe So You Think You Can Dance + The Ultimate Dance Battle)

 

Ze deed er ervaring op in verschillende dansstijlen (klassiek ballet, jazz, modern, hedendaags, tapdans, breakdance, disco, streetdance en hiphop, urban…)Daarnaast mocht ze ook optreden op verschillende evenementen (Nike, Jim TV, Radio Contact…) met verschillende artiesten (Brahim, Will Tura, Leki…)Op 14-jarige leeftijd nam ze samen met 2 dansvrienden (ook opgeleid in The Dance Factory) deel aan de wedstrijd Kunstbende, afdeling dans. Met een zelfgemaakte choreografie bemachtigde ze met haar groep ‘XS’ uiteindelijk een 3e plaats. Dit bracht nadien twee maal een VRT-opdracht op, voor de zender Ketnet. Waarvan één keer in het programma ‘100% bakvis’ waar ze als achtergronddansers van Danzel mochten dansen.
 

In 2008 maakte Julie haar middelbare school af en begon ze aan haar studies Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie te Gent. Om tijdens de studies toch een centje bij te verdienen, begint ze wekelijks les te geven in verschillende dansscholen. Van streetdance-lessen in Topform Gullegem, tot aerobic en zumba in fitnesscentrum De Kaai.

 

Ook losse opdrachten op parascolaire activiteiten, sportdagen, middagsport... in scholen van Kortrijk en omstreken, zorgen voor heel wat ervaring en vooral naambekendheid. In 2011 werkt Julie ook als gastdocente in andere dansscholen zoals Balletschool Raymonda in Zwevegem en in Appollon Deerlijk. Ze had daar het voorrecht om een choreografie te maken voor de danscompagnie van elk gezelschap.2012 is het jaar dat Julie afstudeert als leerkracht Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie met als afstudeerrichting 'Groepsfitness'. Hierdoor heeft Julie ook een grote basis van alle soorten groepslessen. (BBB, aerobic, zumba, pilates, yoga, sport aerobics, spinning, sh’bam, aqualessen, les met gewichtjes en halters…) In de opleiding kregen ze les van gerenommeerde gastdocenten (oa. Caroline Miervelde, Nike Elite Trainer) en gingen ze daarnaast ook vaak op verplaatsing les gaan volgen.


Tijdens haar stage deed Julie ervaring op in verschillende fitnesscentra en op verschillende sportdiensten. Een deel van die stage verliep in OKRA, een seniorenvereniging, waar ze voor een bepaalde periode de dans en stoelgymnastiek overnam. Hier leerde Julie omgaan met senioren en hun beperkingen. 


Ze werkte daarnaast ook een project af waarbij alle campussen van de Artevelde Hogeschool Gent in beweging gezet werden door ochtendgymnastiek, lunchaerobics… + randanimatie rond voeding, fitheidstesten… Na haar opleiding LO in Gent besluit ze nog een jaar Sportmanagement te gaan studeren aan de Vrije Universiteit te Brussel. In haar paper werd onderzocht of een samenwerking tussen scholen en fitnesscentra mogelijk was en of dit kon geïmplementeerd worden in het onderwijs-jaarplan. Hiervoor werd samengewerkt met de Fitnessorganisatie.In 2012 kan Julie na een goeie stage blijven werken op de Sportdienst te Kortrijk. Ze geeft er naast dansles, zumba en aerobic (dans-, soft- en gevorderde niveau) ook zwemlessen en sportkampen.

Julie volgt nog dagelijks opleidingen om zich te blijven bijschaven in het werkveld. (Step Aerobic, Zumba, Opleidingen Club Joy, Kaderdagen Dans vanuit Gymnastiekfederatie, workshops bekende choreografen (oa. Ish, Vincent Vianen, Sinergey...)

Ondertussen zijn we al 8 jaar verder en werkt Julie voltijds in het onderwijs als sportleerkracht. Ook Ju-Dance is ondertussen uitgegroeid tot een grote dansschool in het Zwevegemse. We bestaan nu al meer dan 5 jaar en tellen bijna 300 leden!

JOIN THE CLUB ;-)

bottom of page